Livsmedelsverkets kostråd

 

Livsmedelsverket ger kostråd för hur du ska äta för att må bra. De är medvetna om att alla behöver hitta sitt eget sätt som fungerar för dem även i det långa loppet men genom att gå in på livsmedelsverket hittar du mycket bra och riktig information angående kost och näring. De flesta har vett angående mat och vet att kroppen inte ska få i sig alldeles för mycket socker och att den mår bra av att äta mer grönt. Det är dock viktigt att alla Having breakfastförsöker bidra även till miljön och det är ett bra sätt att börja med det man äter. Samtidigt finns det många hälsofördelar med att göra detta och du kommer att må bättre, minska risken för många sjukdomar och dessutom se bättre ut.

På livsmedelsverket hittar du otroligt mycket bra information om hur du ska äta för att må bra, oavsett om du är vegetarian eller en ammande kvinna. Du kan även hitta information om vad du ska undvika under graviditeten och vilka fisksorter som är nyttiga att äta och vilka som inte är det. Livsmedelsverket slår hål på många myter angående mat och ser till att svenskar blir mer informerade om vad de stoppar i munnen.

Börja med att gå in på Livsmedelsverket, för att hitta ditt sätt att äta rätt på. Livsmedelsverket har även olika Loosing weighttallriksmodeller som visar hur maten kan fördelas på tallriken beroende på hur din kropp ser ut, hur din vardag ser ut med mera. Många väljer att följa dessa modeller till fullo och äta enligt tallriksmodellen. Den innebär i stort sett alltid att du har minst kött/fisk/kyckling, det vill säga protein på tallriken, mest grönsaker och en lagom stor portion kolhydrater. Beroende på vad man har för mål bör dock din tallrik se väldigt olika ut. Många kan skippa kolhydraterna helt under vissa måltider och istället byta ut dem mot med grönsaker samtidigt som man kan välja olika typer av protein. Bönor är mycket rika på protein och dessutom ett bättre val för din kropp som exempel. Gå in på livsmedelsverket för att lära dig om hur du ska tänka angående mat.