Ta hand om ditt kök

All matlagning handlar om bra råvaror. Nummer två på listan är ett bra kök. Med fräscha råvaror och ett fräscht och funktionellt kök, är du en bra bit på vägen mot god, nyttig och högkvalitativ mat. Underhåll av kök är därför av yttersta vikt, men behöver inte vara så tidskrävande som många tror. Med enkla medel förlänger du livslängden på din utrustning och undviker tråkiga överraskningar.

Service och underhåll av storkök och restaurang

Driver du en större restaurang eller ett storkök är det viktigt att få sin utrustning servad. Med servicepartner-rms.se får du en samarbetspartner som kan serva, reparera och installera professionell köksutrustning – ofta redan vid första besöket. För storkök – där en trasig maskin vid fel tillfälle kan innebära katastrof – ger servicepartner-rms.se en enorm trygghet och minimerar risken för finansiella bakslag.

På servicepartner-rms.se kan du läsa om vilka varumärken inom storkök som de är certifierade att installera och reparera. De täcker de flesta stora märken så att du kan fortsätta att använda deras service, även om du skulle installera nya maskiner.

Service och underhåll av mindre kök

För mindre och privata kök, behöver man sköta rengöring och underhåll själv. Det är inte så komplicerat, men det är viktigt att det utförs på rätt sätt. Speciellt när det gäller ett helt nyrenoverat kök, är många benägna att göra sitt bästa – men även äldre kök kan göra jobbet bra med lite kärlek och fix.

En rutin som är bra att sätta direkt, är att ta bort fläckar och repor direkt när de uppkommer. Det är liksom grunden i all typ av underhåll, inte bara när det gäller kök. Ju längre en fläck lämnas i fred, desto större är risken att fläcken blir permanent. Repor kan också förvärras över tid. Att hantera skador och läckor så fort som möjligt är ännu viktigare när det gäller skador och läckor på dina maskiner.